Пуснаха буферния паркинг за ТИР-ове на Дунав мост при Русе /ВИДЕО/

By 26 Март 2020 Прочетена 1856 пъти 0

Километрична опашка от ТИР-ове се изви преди граничния контролно-пропускателен пункт "Дунав мост" при Русе.

Освен заради засиления трафик на тежкотоварни автомобили, преминаването се бави и от обработката на данни, свързани с противоепидемичните мерки.

Междувременно от Общината пуснаха буферния паркинг за тежкотоварни автомобили на булевард "България". Максималният капацитет на площадката е 80 камиона. Тя беше изградена от Общината в подходящ участък от булеварда, като целта е да се намалят с близо 2 километра опашките от камиони, чакащи да преминат през граничния пункт.


За организацията на движението се грижат два екипа на пътна полиция и един на Специализирано звено "КООРС". Поставени са пътни знаци, указателни табели и маркировка, които да насочват шофьорите към буферния паркинг. Площадката е снабдена със санитарно-хигиенни възли и съдове за отпадък.

В страните от Европа има коридори, които ограничават движението на товарни автомобили, заради усложнената ситуация свързана с COVID-19. Към момента по границата ни с Румъния действат само три гранично-контролно пропускателни пункта, като най-натоварен е този в района на Русе – Гюргево.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 26 Март 2020 17:07
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net