Ректорът на Русенския университет опроверга слуха за заразен преподавател /ВИДЕО/

By 14 Октомври 2020 Прочетена 3349 пъти 0

Няма случай на заразен с коронавирус преподавател от Русенския университет, какъвто слух се появи вчера в общественото пространство.

Това увери за Новините на телевизия КИС 13 ректорът на висшето училище чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев.

Заради продължаващата епидемия обаче ще бъдат засилени мерките за ограничаване разпространението на заразата с COVID-19.


Припомняме, че вчера ректорът издаде заповед, с която нарежда студентите от всички курсове на факултет "Бизнес и мениджмънт" да преминат в онлайн обучение до края на октомври, при спазване на седмичния разпис, като учебните занятия се възстановяват на 2 ноември.

Това породи слухове в общественото пространство, че във висшето училище в Русе има заразен преподавател. Проф. Христо Белоев категорично опроверга тази информация и обясни защо е издал новата заповед за засилване на мерките.


Засилените мерки предвиждат периодично да бъдат извеждани специалности и факултети, както това се случва с "Бизнес и мениджмънт", които не провеждат лабораторни упражнения, свързани с използване на техника, заяви още професор Белоев.

В заповедта се обръща внимание както на засиления контрол, така и на самоконтрола, поясни още ректорът на Русенския университет. Забранява се и достъпът на външни лица, които не са ангажирани с дейностите на университета.

Вижте подробностите в репортажа.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 14 Октомври 2020 17:48
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net