Ресторантьорите недоволни от върнатите мерки, плашат с протест /ВИДЕО/

By 10 Юли 2020 Прочетена 1807 пъти 0

Хотелиери и ресторантьори са готови да излязат на протест заради върнатите от днес мерки, които ограничават дейността им.

От бранша са изпратили протестна нота до премиера и Националния оперативния щаб, в която твърдят, че няма добре действаща мярка за подпомагане на туристическия бизнес и затова настояват за спешна финансова помощ за целия сектор.

РЕКЛАМА:


Ресторантьорите отново търпят загуби заради забраната, влязла в сила от днес, за групови празненства с присъствие на над 30 души на открито и на закрито, обясни Красимир Иванчев, който е председател на браншовия съюз в Русе и собственик на заведение в центъра на града.

Според хората в сектора нито една от предприетите мерки от правителството за подпомагане, не работи или е неприложима в туризма. Затова са изпратили протестна нота до министър-председателя, в кяото настояват за спешна финансова помощ за целия туристически бизнес. В протестната нота, от бранша твърдят, че и мярката с въвеждането на 9% ставка за заведенията е осакатена до такава степен, че е станала пречка за бизнеса.


От хотелиерския и ресторантьорския бранш настояват също данните за новозаразените да се представят като процент на база брой тестове, тъй като некоректно поднесената информация стигала до техните задгранични партньори и това водело до загуби на пазара.

От бранша са готови да излязат на протест, ако правителството не предприеме спешни мерки за решаването на поставените от тях въпроси.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 10 Юли 2020 15:34
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net