Русе се сдобива с 35 чисто нови електрически автобуса и тролейбуса за градския транспорт

By 07 Октомври 2019 Прочетена 1408 пъти 0
Днес в МОСВ е подписан административният договор за безвъзмездна финансова помощ по проекта Днес в МОСВ е подписан административният договор за безвъзмездна финансова помощ по проекта снимка: КИС 13

Днес в Министерството на околната среда и водите е подписан административният договор за безвъзмездна финансова помощ по проекта за закупуване на 35 електрически автобуса и тролейбуса за градския транспорт в Русе.

Превозните средства ще бъдат нископодови и достъпни за хора с увреждания. Освен това ще бъдат монтирани 24 нови станции за зареждане в тролейбусното депо. Предвижда се и ремонт на контактната мрежа на няколко места в града, която ще се замени с нов модел с дистанционно управление.

Ще бъде осигурена и необходимата инфраструктура за експлоатация на новите превозни средства чрез Система за автоматично позициониране, за видеонаблюдение и за информация на пътниците в реално време.

Очаква се изпълнението на проекта да доведе до намаляване на шума и на вредните емисии във въздуха, както и до значителна икономия на енергия.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net