Русенският университет започва провеждането на предварителни изпити за прием в четири града

By 24 Януари 2020 Прочетена 1322 пъти 0

От утре започват предварителните изпити за прием в Русенския университет за следващата академична година.

Те ще се провеждат в седем съботни дни по определен график. Кандидатите могат да подадат заявки за участие на място в сектор "Прием на нови студенти" до два дни преди определената дата. Изпитите ще се провеждат в Русе, Силистра, Разград и Видин.

Приемът на кандидат-студенти в Русенския университет през следващата академична година е в 50 специалности от 23 професионални направления. Първата възможност за полагане на кандидатстудентски изпит за прием е на 25 януари.

 

Изпитите са под формата на тест с обща част, която съдържа 20 въпроса по български език и езикова култура, както и специална част, която обхваща 40 въпроса в една от областите по избор: български език, история на България, общотехническа подготовка, математика, информатика и информационни технологии, икономическа география на България, биология и химия.

Младежите, които все още не са завършили средното си образование също могат да се запишат за предварителните изпити, за да участват в класиране и условно записване за определен брой места в университета.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 24 Януари 2020 17:46
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net