С 11 ръчни снегорина ще чистят тротоарите в Русе през зимата

By 22 Ноември 2019 Прочетена 1140 пъти 0
66 машини пък са ангажирани със снегопочистването на улиците в общината 66 машини пък са ангажирани със снегопочистването на улиците в общината снимка: КИС 13

66 машини ще почистват улиците от снега в община Русе. С 11 ръчни снегорина пък ще се почистват тротоарните площи в града.

Това стана ясно по време на проведено днес съвещание на Общинския щаб във връзка с подготовката за зимния период.

Като цяло зимното поддържане на четвъртокласната пътна мрежа е подсигурено с необходимите материали, техника и денонощни дежурства. Не се изключват обаче затруднения.


Екипи пък са извършили проверка на фирми и превозвачи от общинския транспорт и междуселищните линии, училищени автобуси и сметоизвозваща техника, за да не се допусне движение на неизправни превозни средства през зимата. Проверени са също 11 автобуса от общинската транспортна схема, при които са открити някои нередности.

При усложнена зимна обстановка, гражданите ще могат да ползват платените зони за паркиране безплатно, както и двата общински подземни паркинга, с цел улесняване на техниката при почистването на малките улици.

Анализите през годините показват, че основните затруднения през зимата в Русе обикновено са свързани с почистването на малките улици и тротоарите.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 22 Ноември 2019 18:28
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net