С поднасяне на венци и цветя в Русе почетоха паметта на загиналите пожарникари

By 13 Септември 2018 Прочетена 2398 пъти 0
Става дума за осем пожарникари, чиито имена са изписани на паметника в двора на първа районна служба на булевард "Трети Март" Става дума за осем пожарникари, чиито имена са изписани на паметника в двора на първа районна служба на булевард "Трети Март" КИС 13

С едноминутно мълчание и поднасяне на венци и цветя, настоящи и бивши служители на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Русе, отдадоха почит на загиналите през годините свои колеги.

Става дума за осем пожарникари, чиито имена са изписани на паметника в двора на първа районна служба на булевард "Трети Март". Беше почетена и паметта на загиналия през август миналата година при изпълнение на служебния си дълг Николай Елефтеров от Бяла.

Въпреки ежедневните опасности, огнеборците ще продължават да бъдат в 24-часова готовност да спасяват човешки живот, каза в словото си директорът на РДПБЗН - Русе комисар Димитър Павлов.

Областният управител Галин Григоров благодари на пожарникарите за това, че съзнателно са избрали тази професия, въпреки рисковете.

В навечерието на професионалния празник на пожарникарите – 14 септември – главен инспектор Валентин Красналиев и инспектор Стойчо Станчев бяха отличени с почетен знак и медал за проявена инициативност и постигнати високи резултати. Други над 40 служители бяха наградени за принос при изпълнението на професионалните им задължения.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net