Северин не е обжалвал присъдата си за убийството на Виктория Маринова

By 09 Май 2019 Прочетена 2038 пъти 0
Това стана, въпреки че след произнасянето на присъдата адвокатът на 21-годишния младеж заяви, че ще я обжалва Това стана, въпреки че след произнасянето на присъдата адвокатът на 21-годишния младеж заяви, че ще я обжалва снимка: КИС 13

Северин Красимиров няма да обжалва 30-годишната си присъда за убийството на Виктория Маринова.

Наказанието му бе наложено от Oкръжния съд в Русе на 22 април, като делото бе гледано по съкратената процедура. Въпреки че след произнасянето на присъдата адвокатът на 21-годишния младеж заяви, че ще я обжалва, в законоустановения срок не е внесена жалба в Апелативния съд във Велико Търново. Това означава, че Северин Красимиров приема наложеното му наказание от 30 години лишаване от свобода за извършеното на 6 октомври миналата година жестоко престъпление.

Припомняме, че делото се гледа по съкратената процедура, тъй като обвиняемият поддържаше направеното от него самопризнание по време на разследването. По този начин той избегна най-тежката присъда – доживотен затвор без право на замяна. Според защитата поисканото от прокуратурата наказание от 30 години е твърде голямо, тъй като имало смекчаващи вината обстоятелства. В крайна сметка съдът се произнесе като наложи максималната присъда на 21-годишния Северин Красимиров. Освен това бяха уважени и исковете на роднините за причинените морални щети и страдания на обща стойност от 450 хиляди лева.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net