Студентите: Наемите за общежитията през януари и февруари да бъдат намалени с 50% /ВИДЕО/

By 19 Януари 2021 Прочетена 1330 пъти 0

С 50% да бъдат намалени наемите за януари и февруари за всички студенти, докторанти, специализанти и курсанти, които ползват общежитие.

За това призовават от Националното представителство на студентските съвети /НПСС/ в България. Според тях, по този начин ще се облекчи положението на обучаващите се във висшите училища като продължение на мерките за подкрепа, които се вземат от държавата.

С въвеждането на противоепидемични мерки на територията на Република България до края на януари и преустановяването на присъствения учебен процес във висшите училища, голяма част от студентите освободиха общежитията, заяви в Русе за Новините на телевизия КИС 13 заместник-председателят на НПСС Станимир Бояджиев.


Затова от Националното представителство на студентските съвети апелират за облекчение в сумата, която студентите заплащат като месечен наем. В мотивите за искането се посочва, че заради епидемиологичната обстановка, младите хора и техните семейства изпитват затрудненя, като някои са останали без работа или със силно занижени доходи.

Становището на Националното представителство на студентските съвети е изпратено до отговорните институции, които могат да вземат решение за намаляване на наемите.

Освен за студентите, искането за намаляване на наемите се отнася и до всички докторанти, специализанти и курсанти, които ползват студентско общежитие.

Вижте подробностите във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 19 Януари 2021 17:49
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net