Третият случай на COVID-19 в Русе - отново при човек, прибрал се от чужбина /ВИДЕО и ПОДРОБНОСТИ/

By 07 Април 2020 Прочетена 2225 пъти 0

67-годишна жена е третият случай на заразен с COVID-19 в Русе.

Настанена е с двустранна пневмония в Инфекциозното отделение, в добро общо състояние. Съпругът й е поставен под карантина за 14 дни. Пробата му е изпратена във Варна за изследване. Двамата не са имали контакти с други хора.

Жената се върнала от Канада на 20 февруари, като минала през Франкфурт и кацнала на летището в Букурещ. Заедно със съпруга си се прибрали в Русе през Дунав мост. Жената получила първите симптоми чак на 25 март.


На 5 април състоянието й се влошило и тя е отишла на преглед в болницата. Тъй като лекарката и медицинската сестра, които са направили снимката, са били частично екипирани, се е наложило те да бъдат поставени под карантина.

Междувременно бе съобщено, че досега са извършени проверки на 1100 граждани, като случаите на нарушение се докладват по компетентност на прокуратурата. От началото на извънредното положение, около 2200 души в Русенска област са били поставени под карантина. За близо 1400 тя все още в сила, а за останалите 800 човека е изтекла. Досега са образувани 5 досъдебни производства за нарушения.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 07 Април 2020 18:16
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net