Установиха COVID-19 в още една детска градина в Русе

By 26 Септември 2020 Прочетена 4482 пъти 0
Установиха COVID-19 в още една детска градина в Русе Установиха COVID-19 в още една детска градина в Русе КИС 13

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са констатирани 4 нови случая на коронавирус.

Става дума за две жени и двама мъже на възраст между 42 и 92 години. 63-годишна жена от село Малко Враново и мъж на 78 години от град Русе са хоспитализирани в Университетска болница "Канев". И двамата са с бронхопневмония, както и с придружаващи сърдечно-съдови заболявания. Другите двама души – мъж на 92 години и жена на 42 години, са без сериозни оплаквания и са оставени под домашна изолация.


42-годишната жена работи като учителка в детска градина "Русалка 2". Последното й посещение на работа е било в сряда на 23-ти септември. От страна на Регионалната здравна инспекция са предприети всички необходими мерки и понастоящем се провежда епидемиологично проучване.

Що се касае до епидемичната ситуация в Детска ясла №15, то 58-годишната детегледачка, чиято положителна проба беше обявена вчера, е хоспитализирана в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания "Д-р Димитър Граматиков – Русе". Под карантина са поставени 8 деца и трима души от персонала, които са имали контакт с болната жена. Към момента три от децата са имали различни оплаквания и през вчерашния ден са им взети проби за PCR изследване за коронавирус. Резултатите им са отрицателни.


Сред добрите новини е, че 14 от 15-те заразени с COVID-19 в детска градина "Мечо Пух" в Сливо поле са излекувани. Оздравелите са 6 деца и 8 души от персонала. Под домашна карантина остава само една от учителките.

От началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 332-ма. Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта достигна 405 души, като активните случаи са 52. От тях 18 са на болнично лечение, а 34 са под домашна изолация.


Броят на мъжете и жените при активните случаи е абсолютно еднакъв – 26. Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 232 са жените, а мъжете са 173-ма, което в проценти е респективно 57% и 43%.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 26 Септември 2020 19:38
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net