Увеличиха присъдата на един от подсъдимите за убийство на таксиметров шофьор край Русе

By 26 Юни 2019 Прочетена 3221 пъти 0
Апелативният съд във Велико Търново измени присъдата на Деян от 9 на 10 години Апелативният съд във Велико Търново измени присъдата на Деян от 9 на 10 години снимка: КИС 13

Увеличиха с година наказанието на единия от подсъдимите за убийството на таксиметровия шофьор Валери Спиридонов в русенското село Николово през март 2017.

Със свое решение Апелативният съд във Велико Търново измени присъдата на Деян от 9 на 10 години.

След извършена въззивна проверка, съставът на Апелативен съд намира изложените в жалбата на защитата възражения за неоснователни и като такива ги оставя без уважение.

Като цяло съдът споделя изводите на първата инстанция по отношение на фактическата обстановка и правната квалификация на деянието, но намира, че предвид изключително високата обществена опасност на деянието и значителният превес на отегчаващите вината обстоятелства, то определеното от Окръжен съд - Русе наказание по отношение на Деян се явява леко занижено. Въззивният съд намира, че следва да бъде увеличено наказанието му от 9 на 10 години лишаване от свобода, което да изтърпи при строг режим.

Съдът смята за неоснователно искането на Прокуратурата за увеличаване на наказнаието на подсъдимия на 11 години лишаване от свобода, тъй като това би означавало да не бъде отчетен по-ниският интензитет на неговото участие в деянието спрямо другия подсъдим.

Апелативен съд – Велико Търново потвърждава изцяло присъдата по отношение на обезщетението от 250 000 лева за съпругата и сина на убития шофьор. Решението подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net