В Русенско отчитат спад на COVID случаите, но и ръст на хоспитализираните

By 29 Ноември 2020 Прочетена 2128 пъти 0
В Русенско отчитат спад на COVID случаите, но и ръст на хоспитализираните В Русенско отчитат спад на COVID случаите, но и ръст на хоспитализираните графика: КИС 13

48 са новите случаи на COVID-19 в област Русе за изминалото денонощие, но най-вероятно по-малкият брой заразени с коронавирусна инфекция както в страната, така и в областта се дължи на по-малко направените PCR тестове през съботния ден, тъй като по-голяма част от лабораториите не работят.

Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция.

Най-много нови случаи са установени в община Русе – 33. От останалите 15 случая 6 са в община Бяла и 4 в Борово. Трима новозаразени има и в община Иваново, а също така по един в Сливо поле и Ценово. Без заразени за последните 24 часа са общините Ветово и Две могили. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна инфекция в областта достигнаха 4786 души, а активните случаи са 2210.


По последни данни към момента общо 491 души се намират на лечение в болниците от региона, като 20 от тях са на интензивно лечение. Според справките, хоспитализираните към вчерашния ден в областта са били 466, което прави ръст от 25 души само за 24 часа.

Същевременно през вчерашния ден са оздравели 28 души, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 2430.

За съжаление вчера още двама мъже и три жени с положителен PCR тест за коронавирус са починали. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 146, от които 80 мъже и 66 жени на възраст между 27 и 91 години.


Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за денонощието област Русе се нарежда на 13-то място по заболеваемост в страната. Преди Русе са областите София (град), Варна, Бургас, Пловдив, Кюстендил, Пазарджик, Сливен, Добрич, Благоевград, София, Плевен и Стара Загора, а след Русенско се нареждат Монтана, Ловеч и Перник. С най-малко нови случаи за изминалото денонощие е област Кърджали – 2.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Неделя, 29 Ноември 2020 12:12
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net