Влезе в сила присъдата на младежите, убили таксиметров шофьор в Николово /ВИДЕО/

By 05 Май 2020 Прочетена 9207 пъти 0

Присъдата на учениците, ограбили и убили таксиметров шофьор в русенското село Николово преди повече от 3 години, влезе в сила.

Окончателното наказание за Николай е 11 години, а за Деян 10 години лишаване от свобода.

Припомняме, че в нощта на 13 срещу 14 март 2017, 17-годишните тогава ученици се срещнали и се уговорили да оберат таксиметров шофьор. Снабдили се с два ножа и шапки.

От пиацата на Товарна гара в Русе наели такси, управлявано от 60-годишния Валери Спиридонов. Поискали да бъдат закарани в село Николово. При пристигането нанесли множество прободни рани, удари и ритници по тялото на таксиметровия шофьор, който издъхнал минути по-късно.

Опитали да отнемат автомобила, но не могли да го запалят и взели портмонето на жертвата. В него имало 60 лева и лични документи.


Предвиденото в закона наказание за такова деяние, извършено от непълнолетен, е лишаване от свобода от 5 до 12 години. След 9 заседания на 26 ноември 2018 Окръжен съд – Русе осъди Николай на 11 години лишаване от свобода, а Деян на 9 години, като двамата следва да платят 150 000 лв. на съпругата и 100 000 лв. на сина на убития мъж.

След протест от прокуратурата Апелативен съд – Велико Търново е увеличил размера на наказанието на Деян на 10 години, потвърждавайки присъдата в останалите й части. В мотивите си въззивната инстанция е подчертала, че Окръжният съд правилно е отчел ролята на Николай на организатор и инициатор на престъплението, водещата му роля при упражненото насилие и употребата на наркотични вещества преди извършване на деянието.

Със свое решение Върховният касационен съд е потвърдил акта на Апелативния съд. Така, след като бе разгледано от още две инстанции, делото за грабежа и убийството на таксиметровия шофьор в село Николово, влиза в законна сила с окончателна присъда от 11 години за Николай и 10 години за Деян.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 05 Май 2020 18:04
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net