Започна подготовката за зимата в област Русе

By 11 Октомври 2019 Прочетена 1390 пъти 0
Това стана днес на съвещание с членовете на Щаба за изпълнение на областния план за защита при бедствия Това стана днес на съвещание с членовете на Щаба за изпълнение на областния план за защита при бедствия снимка: Община Русе

Обсъдиха готовността на област Русе за предстоящия зимен сезон.

Това стана днес на съвещание с членовете на Щаба за изпълнение на областния план за защита при бедствия. Общините и институциите докладваха за предприетите към момента мерки, които включват преглед на наличната собствена техника и осигуряване на необходимите материални ресурси.

Всички общини предстои да сключат нови договори с фирми, имащи възможност за извършване на снегопочистваща дейност като това ще се случи до края на календарната година предвид наличието на действащи понастоящем договори. В тази връзка беше отбелязано, че е необходимо извършването на проверки дали предлаганата от фирмите техника е налична и изправна и ще може ли да покрие пътищата за почистване от общинската пътна мрежа. Същото изискване беше поставено и към Областно пътно управление.

В докладите на институциите беше обърнато внимание за осигуряване на сигурност в енерго- и газоснабдяването и приоритизиране на пътни участъци, водещи към важни обекти, свързани с критичната инфраструктура.

Основният извод, до който се стигна е, че всички посочени по-горе мерки следва да бъдат реализирани в рамките на постоянно и активно взаимодействие между общините и институциите, имащи отношение към снегопочистването. Обърнато беше внимание за осигуряване на регулирано подхождане на товарните автомобили в района на Дунав мост, като ангажимент за това трябва да имат органите на Областно пътно управление съвместно с ОД на МВР – Русе.

Предвид характера на настоящото заседание беше прието решение в срок до 31-ви октомври кметовете на общини, ръководителите на институции, териториални структури и организации-членове на щаба да предоставят в Областна администрация Русе обобщение доклади на хартиен и електронен носител за цялостно изпълнение на мероприятията и резултатите от подготовката за зимния сезон. От страна на Областна администрация Русе до 8-ми ноември в Министерството на вътрешните работи трябва да се изпрати обобщен доклад за подготовката на областта за работа през зимния сезон.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 11 Октомври 2019 15:32
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net