Започна първият ремонт по кръговото в Русе

By 03 Февруари 2016 Прочетена 1397 пъти 0

Започна ремонт на част от тротоар на кръговото кръстовище до сградата на полицията в Русе. Става дума за пешеходното съоръжение вдясно от платното за движение в посока от булевард "Скобелев" към "Цар Освободител". Причината за спешните мерки от страна на фирмата изпълнител на обекта е слягане на тротоарната настилка в резултат на  обилните снеговалежи и минусовите температури. Така само месец и половина след като подлезът бе пуснат в експлоатация, се налага част от тротоара да бъде  разкопан за ремонт.

Още вчера от фирмата установили слягането и  обезопасили засегнатия участък. От общината уточниха, че тъй като гаранционните срокове започват да текат от датата на получаване на разрешение за ползване на  строежа, изпълнителят  е длъжен да отстранява за своя сметка дефектите в определения от възложителя срок.

Припомняме, че по някои от стените на подлеза на кръговото кръстовище се появиха и пукнатини, като на места бетонните плочи направо са се разместили с няколко сантиметра.  Разпоредено е експерти да обиколят съоръжението и да  направят опис на всички дефекти. Списъкът ще бъде предоставен на строителната фирма за извършване на ремонт.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net