Започва набирането на средства за изграждане на паметника на Васил Левски в Русе

By 07 Януари 2019 Прочетена 1917 пъти 0
Въпреки че кампанията официално стартира от днес, в сметката за изграждане на паметника вече има постъпили около 24 000 лв. Въпреки че кампанията официално стартира от днес, в сметката за изграждане на паметника вече има постъпили около 24 000 лв. снимка: КИС 13

Започва набирането на средства за изграждане на паметника на Васил Левски в Русе.

Това обяви председателят на Инициативния комитет Искрен Веселинов. Необходими са около 130 хиляди лева, като сумата ще се осигури по няколко начина.

Най-малкото, което всеки русенец може да направи е да закупи картичка на стойност 2 лева. Който пък преведе сума по сметка за над 100 лева, ще получи грамота за дарението. На дарители, които се включат в кампанията с над 2000 лева, ще им бъде връчено умалено копие на паметника, а на тези, които дарят над 10 хиляди лева – имената им ще бъдат изписани на постамента.

Предвижда се на няколко места в града да се поставят дарителски кутии, където русенци също ще могат да допринесат за каузата. Въпреки че кампанията официално стартира от днес, в сметката за изграждане на паметника на Васил Левски вече има постъпили около 24 хиляди лева, от които 20 хиляди от Община Русе, а останалите от членове на Инициативния комитет и фирми.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 07 Януари 2019 16:46
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net