Започва подписка в цялата страна за увеличаване на заплащането за нощен труд

By 15 Октомври 2019 Прочетена 1192 пъти 0
Това съобщи в Русе вицепрезидентът на КНСБ Чавдар Христов Това съобщи в Русе вицепрезидентът на КНСБ Чавдар Христов снимка: КИС 13

Започва подписка в цялата страна за увеличаване на заплащането за нощен труд.

Това съобщи в Русе вицепрезидентът на КНСБ Чавдар Христов. След като приключат обиколките в страната, от КНСБ ще направят анализ и ще изготвят списък от мерки, а ако е необходимо и предложения за законодателни промени.

Освен това от синдиката ще настояват правителството да предприеме действия и в посока намаляване на възможностите, които дава законодателството за изчисляване на сумарното работно време.

Представители на КНСБ бяха в Русе, и за да обсъдят с работници и служители какви мерки могат да се приложат за намаляване на стреса на работното място. В Западна Европа сумарното работно време трябва да е неповече от 48 часа. Според КНСБ обаче в България достига до 56 часа при това в сфери на икономиката, където не би трябвало да има непрекъсваем процес на работа.

Според официалната статистика стресът на работа е отговорен за 50% от болничните, както и за 30% от текучеството по фирмите, като загубите за бизнеса се изчисляват на около 140 милиона лева на година.

От КНСБ поставят на дневен ред и въпроса с въвежедането на правила за поведение в социалните мрежи по отношение на фирмите и служителите, които работят там.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net