Заради ниска ограда на футболно игрище за пореден път чупят прозореца на читалище "Христо Ботев" в Русе

By 09 Ноември 2018 Прочетена 2203 пъти 0
Председателят на читалището Вяра Косева многократно е сигнализирала за проблема, но Община Русе все още не е реагирала Председателят на читалището Вяра Косева многократно е сигнализирала за проблема, но Община Русе все още не е реагирала КИС 13

Заради ниска ограда на футболно игрище за пореден път чупят прозорец на Народно читалище "Христо Ботев" в Русе.

Задната страна на културното средище, която е цялата от стъкло, гледа към игрището, където всеки ден деца и младежи ритат топка. Проблемът е, че на 10-ина метра от прозорците на читалището има футболно игрище с много ниска ограда.

Тъй като читалището не може да остане със счупено стъкло, веднага е бил извикан майстор, който да постави ново. Ремонтът е струвал около 200 лева, които са спестени с много икономии, каза председателят на просветното средище Вяра Косева. Читалището е затруднено да покрива разходи за поддръжка, тъй като субсидията, която получава от Общината е само за подпомагане на дейността му, обясни още Косева.

От читалището се надяват през следващата година Общината най-накрая да задели необходимите средства, за да се повдигне оградата на игрището, така че да спира топката на децата и да не се вкарва културното средище в непредвидени разходи от и без това скромните средства, с които разполага.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 09 Ноември 2018 20:10
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net