ВИДЕО: Близо 4000 души посетиха уникалния празник на греяната ракия и зелевата чорба в Бабово

By 21 Март 2022 Прочетена 2677 пъти 0

Около 4000 души посетиха седмия фолклорен фестивал посветен на греяната ракия и зелевата чорба в сливополското село Бабово.

За перфектната организация се погрижиха от кметството и Народно читалище "Никола Йонков Вапцаров - 1927. По традиция значителна подкрепа за празника оказаха и от Община Сливо поле. 

Сред основните атракции за поредна година беше добре познатата Юнашка тава, в която беше приготвена зелевата чорба. Всеки, дошъл да уважи празника, имаше възможността да се наслади и на гозбите, приготвени по автентичните рецепти, завещани от баба Ханджийка.

От своя страна кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов поздрави организаторите за отличната подготовка на фестивала и за съхраняване на фолклорните и кулинарни традиции.

РЕКЛАМА


За доброто настроение на присъстващите се погрижиха 30 фолклорни формации от различни области на страната. Много аплодисменти получи русенската танцова школа "Нашенци". 
После изпълнители и гости на фолклорния фестивал се хванаха на голямо кръшно хоро.

По време на празника се проведоха и конкурсите за "Най-напет юнак" и "Най-лична мома", като победители станаха съответно Тодор Тодоров и Михаела Петрова от Климентово.

Сериозна беше и конкуренцията в конкурса за най-автентична старовремска софра, който бе спечелен от НЧ "Съединение", отново от с. Климентово.

Накрая гостите и хилядите присъстващи на празника опитаха от традиционните ястия.

Вижте атмосфера от уникалния празник във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 21 Март 2022 17:44
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net