Местна инициативна група "Тутракан - Сливо поле" ще финансира проекти на бизнеса и институциите

By 20 Септември 2018 Прочетена 4044 пъти 0
Над 5 милиона и 200 хиляди лева по три оперативни програми са заложени в стратегията Над 5 милиона и 200 хиляди лева по три оперативни програми са заложени в стратегията КИС 13

Над 5 200 000 лева по три оперативни програми са заложени в стратегията на местна инициативна група "Тутракан – Сливо поле".

Това стана ясно на работна среща, която се проведе в сградата на Oбщина Сливо поле.

Финансовият ресурс е насочен към 9 мерки в областта на земеделието, различни производства, IT сектора, околната среда, опазване на културното наследство и повишаване на конкурентоспособността. Сдружението обхваща над 25 000 жители от 26 населени места на територията на общините Сливо поле и Тутракан.

Стратегията на местна инициативна група е одобрена през декември миналата година. Тя е многофункционална, тъй като включва много допустими сектори на действие. Основните мерки в стратегията са по Оперативна програма "Развитие на селските райони", където са насочени 56% от финансовите средства. Там са предивдени и 7 мерки, по които фирми, общини, публични структури, читалища и неправителствени организации могат да кандидатсват с проектни предложения. По оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" е предвидена една мярка за надграждане на капацитета на малки и средни предприятия. Има и една мярка по Оперативна програма "Околна среда".

Предстои от местаната инициативна група да проведат много инфорамционни срещи, обучения и консултации за да запознаят бенефициентите с мерките. Вече се отчита голям интерес към мерките по трите оперативни програми. При изготвянето на проектите трябва много да се внимава със спазването на нормативната база, предупреждават експертите.

Предстои насоките, по които ще се кандидатства, да бъдат публикувани след като бъдат одобрени от министерството на финансите и управляващите органи.

Към средата на ноември се очаква да се отвори прозорец за подаване на проектните предложение.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 20 Септември 2018 19:38
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net