Общинският съвет в Сливо поле се събра извънредно заради африканската чума /ВИДЕО и ПОДРОБНОСТИ/

By 29 Юли 2019 Прочетена 1832 пъти 0
На него присъстваха областният управител, директорите на ОДБХ и РИОСВ, както и представител на БАБХ На него присъстваха областният управител, директорите на ОДБХ и РИОСВ, както и представител на БАБХ снимка: КИС 13

Извънредно заседание на Общинския съвет, заради африканската чума по свинете, се проведе в Сливо поле.

Обществеността беше запозната със ситуацията след проникване на заболяването в два от свинекомплексите на територията на общината.

Индустриалният бранш и фамилните ферми са взели необходимите мерки, за да се защитят от африканската чума, обясниха от Българската агенция по безопасност на храните.

Припомняме, че преди двата свинекомплекса в Бръшлен и Голямо Враново, заразата проникна и в индустриалния обект край русенското село Николово. Според областния управител Галин Григоров, единствено от Община Сливо поле са осъзнали колко сериозен е проблемът със чумата по свинете.

Междувременно кметът на Сливо поле Валентин Атанасов обяви, че заради чумата по свинете всички масови мероприятия са отменени на територията на общината. Забранява се и провеждането на съботния битак до второ нареждане.

Пълен запис от днешното извънредно заседание на Общинския съвет в Сливо поле гледайте днес по телевизия КИС 13 веднага след Новините от 19:45 часа!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 29 Юли 2019 19:45
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net