Опасенията се потвърдиха: Африканска чума и в свинекомплекса в Голямо Враново /ОБНОВЕНА, ВИДЕО/

By 26 Юли 2019 Прочетена 3183 пъти 0
Ситуацията е критична за всички, сподели за КИС 13 притесненията си управителят на обекта д-р Миленка Димитрова Ситуацията е критична за всички, сподели за КИС 13 притесненията си управителят на обекта д-р Миленка Димитрова снимка: КИС 13

Заради появата на африканска чума в село Бръшлен, е блокирана търговията в свинекомплекса в Голямо Враново, тъй като попада в 10-километровата зона на наблюдение.

Ситуацията е критична за всички, сподели за телевизия КИС 13 притесненията си управителят на обекта д-р Миленка Димитрова.

Припомняме, че въпреки предприетите мерки за биосигурност далеч преди появата на заразата в област Русепърво свинекомплексът край село Николово, а малко след това и в Бръшлен се оказаха засегнати от африканската чума.

Броени часове след телефонния ни разговор с управителя на свинекомплекса в Голямо Враново, от Българската агенция по безопасност на храните съобщиха, че африканската чума по свинете е засегнала и него. Положителните проби са били потвърдени днес от Националната референтна лаборатория в Националния диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт в София.

Свинекомплексът е със затворен производствен цикъл, а в него се отглеждат около 30 000 прасета. Това е третият случай на установено заболяване в индустриална ферма в областта. Предстои принудителното умъртвяване на всички животни във свинекомплекса.

След потвърждавне на огнището от Агнецията по храните, направихме повторен опит да се сържем с управителя на обекта, но д-р Миленка Димитрова на този етап отказа коментар.

Междувременно със заповед на областния управител Галин Григоров бедственото положение в русенско се удължава до 21 август.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 26 Юли 2019 17:37
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net