Проведе се обучение за прилагането на стретегията МИГ "Тутракан - Сливо поле"

By 16 Октомври 2018 Прочетена 2882 пъти 0
Над 5 200 000 лева по три оперативни програми са заложени в стратегията на местна инициативна група "Тутракан – Сливо поле" Над 5 200 000 лева по три оперативни програми са заложени в стратегията на местна инициативна група "Тутракан – Сливо поле" КИС 13

В Сливо поле се проведе обучение за прилагане на приетата стратегия на Местна инициативна група "Тутракан – Сливо поле".

Основните приоритетите са устойчив бизнес, подобряване на жизнената среда и достъпа до услуги за населението и развитие на териториална идентичност, основана на културноисторическо наследство и природни дадености.

Над 5 200 000 лева по три оперативни програми са заложени в стратегията на местна инициативна група "Тутракан – Сливо поле". Финансовият ресурс е насочен към 9 мерки в областта на земеделието, различни производства, IT сектора, околната среда и повишаване на конкурентоспособността.

Затова в Сливо поле се проведе обучение за създаване на капацитет за прилагане на многофондовата стратегия. В него са засегнати 12 теми с подробни указания как да се прилага стратегията на местната инициативна група.

Очаква се в приемните по места да постъпят много проекти в различни сфери сред които култура, земеделие, бизнес и туризъм. Основните мерки в стратегията са по Оперативна програма "Развитие на селските райони", където са насочени 56% от финансовите средства.

Към средата на ноември се очаква да се отвори прозорец за подаване на проектните предложения.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 16 Октомври 2018 17:27
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net