Сключиха първи договор за финансова помощ в община Сливо поле по линия на МИГ

By 22 Ноември 2019 Прочетена 1611 пъти 0
Мярката, която се финансира от Местната инициативна група е в посока изграждане на административен капацитет Мярката, която се финансира от Местната инициативна група е в посока изграждане на административен капацитет снимка: КИС 13

Местна инициативна група "Тутракан - Сливо поле" сключи административен договор с фирма от село Ряхово за получаване на безвъзмездна финансова помощ.

Сумата, която се отпуска по Oперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" е в размер на над 185 000 лева. Съфинансирането от страна на бенефициента е около 20 500 лева.


Мярката, която се финансира от Mестната инициативна група е в посока изграждане на административен капацитет, обясни изпълнителният директор на Сдружението с нестопанска цел "МИГ Тутракан - Сливо поле" доц. д-р инж. Валентина маринова.
 

След година и половина работа на територията, има готови 4 проекта, които чакат договориране по 2 мерки. Сливо поле е една от 65-те общини в България, които могат да ползват инструмента "Местна инициативна група" за мерките и процедурите по оперативните програми.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 22 Ноември 2019 13:20
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net