Спешните случаи в Сливо поле ще се обслужват от нов реанимобил с модерно оборудване /ВИДЕО/

By 10 Юни 2020 Прочетена 3032 пъти 0

С нов реанимобил разполага вече филиалът на Центъра за спешна медицинска помощ в Сливо поле.

Медицинският персонал оценява високо качествата на реанимобила, който разполага с многофункционална маневрена носилка за лесно транспортиране на пациентите.

Голямо удобство е това, че чрез копчета може да се регулира наклонът на носилката според ситуацията. Има възможност и за транспортиране на пациенти в седнало положение със специален стол. Линейката разполага и с две кислородни бутилки. В реанимобила има и апарат за обдишване, както и инфузатор за пускане на определени лекарства. 


Очаква се в реанимобила да бъде монтиран и таблет, чрез който ще се отбелязва движението на екипа и времето, за което се отзовава на даден сигнал. Освен това новата линейка е много просторна с достатчъно място за поставяне на медикаменти, системи и консумативи. Разполага и с вакуумен дюшек за обездвижване на пациенти.

Кметът на Сливо поле Валентин Атанасов заяви, че е направена още една крачка към подобряване на здравното облсужване на населението в общината чрез доставянето на новия реанимобил. Новата линейка е доставена в изпълнение на проект за "Подкрепа за развитие на системата за Спешна медицинска помощ" в община Сливо поле.

Вижте повече за възможностите на новия реанимобил във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 10 Юни 2020 15:23
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net