1 година управление на д-р Дарин Димитров в Търговище

By 24 Ноември 2016 Прочетена 1777 пъти 0

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров направи отчет за изпълненото от неговия екип за една година от стъпването му в длъжност.

От доклада стана ясно, че развитието и рехабилитацията на транспортната инфраструктура са били сред основните приоритети. 

Направени са и много подобрения в предлагането на социални услуги. Прекратена е порочната практика за нерегламентирано събиране на средства от родители на деца, които посещават детски градини чрез въвеждането на такса за споделена отговорност.

През следващата година ще стартират основните ремонти на обектите от образователната инфраструктура по инвестиционната програма за над 9 млн. лв.

През пролетта ще започне и изграждане на кръстовище на бул.”Митрополит Андрей” и благоустрояване на район в квартал ”Запад” 2. Паралелно ще продължи рехабилитацията на улици, тротоари и входните артерии по капиталовата програма.

Ще се търсят решения на проблемите, свързани с финансирането за нова клетка на депото за битови отпадъци и засилване на контрола за регистрация на кучета за овладяване на популацията им.

В бюджета за следващата година ще се заделят повече средства за благоустройствени дейности по селата на територията на общината. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net