50 деца с изявени таланти в Търговище са получили стипендия от Общината през тази година

By 11 Декември 2017 Прочетена 1594 пъти 0

50 деца с изявени таланти в Търговище са получили стипендии през тази година.

Това сочи годишният отчет на Комисията към Наредбата за условията и реда за стимулиране на даровити деца и младежи. Общата стойност на раздадените стипендии е близо 15 000 лева.

30 ученици са получили финансов стимул в рамките на пролетната сесия на Комисията по стипендиите за 2017 година. От тях една ученичка е с присъдена стипендия "Търговищко дарование" в размер на три минимални работни заплати.

За изяви в областите изкуство и култура, Спорт и Образование, наука и техника по две минимални заплати са получили трима ученици. 26 деца пък са били подпомоганти за период от три месеца. През есенната сесия на комсиията общо 20 ученици са с присъдени стипендии за период от два месеца в размер на 1/5 от минималната работна заплата.

Наредбата има за цел да подпомага деца с изявени таланти в сферата на образованието, изкуството и спорта. Право на финансово подпомагане имат деца и младежи с доказани изяви на местно, регионално, национално, европейско или световно ниво в областта, за която кандидатстват.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net