Авария спря водата на Шумен ден по-рано, в Търговище останаха незасегнати /ВИДЕО/

By 16 Януари 2020 Прочетена 1754 пъти 0

Шумен остава без вода поне за два дни.

Причината е ВиК авария, заради която плановият ремонт по довеждащия водопровод на язовир "Тича" беше изтеглен с един ден. Отстраняването на повредите ще доведе и до спиране на водата от утре и в Търговище за около 12 часа.

Заради нов пробив снощи се наложи плановият ремонт на водопровода да се извърши при форсмажорни обстоятелства. Изненадващото спиране на водата накара шуменци да чакат на опашка пред чешмите в града.

В учебните заведения и детските градини има запаси с вода за миене, готвене и пиене.


Водата към останалите населени места, ползващи вода от язовир "Тича" – Търговище и Велики Преслав, не е спряна. Очакванията са това да стане в петък сутринта. Източването на водопровода трябва да започне в 04:00 часа сутринта и ще отнеме няколко часа.

Очакванията са водата в Търговище да спре около 08:00 часа. Управителят на ВиК дружеството в Търговище инж. Явор Миланов увери, че резервоарите на пречиствателната станция са пълни и на практика, на по-ниските етажи и в централната част на града спирането на водата ще се усети чак в обедните часове.

При нормално протичане на работата, водоподаването в Търговище може да бъде възстановено в 16:30 часа още в петък. Местното ВиК-дружество ще отстранява аварии на три шахти, с обща загуба на вода от 200 литра в секунда.

Довеждащият водопровод от язовир "Тича" е с дължина от 22 километра. Набелязаните за отстраняване повреди са общо 20. В ремонтите ще се включат екипи от Търговище, Шумен, Бургас и Нови пазар.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 16 Януари 2020 18:19
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net