Читалището в търговищкото село Стража обяви конкурс за маска и тематична детска рисунка

By 04 Февруари 2019 Прочетена 2105 пъти 1 comment
Събитието ще се проведе под мотото "Да прогоним злото от селото" Събитието ще се проведе под мотото "Да прогоним злото от селото" снимка: КИС 13

Конкурс за изработка на кукерска маска и детска тематична рисунка обявява читалището в търговищкото село Стража.

Събитието ще се проведе под мотото "Да прогоним злото от селото".

Инициативата е посветена на традиционния празник Сирни Заговезни, който от години се отбелязва с различни прояви на площада в селото.

В конкурса за рисунка могат да вземат участие деца и младежи, които ще са разпределени в четири възрастови групи: от 5 до 7 г.; от 8 до 10 г.; от 11 до 14 г. и от 15 до 18 години. В конкурса за изработка на кукерска маска могат да се включат всички желаещи, без ограничения във възрастта. Допуска се участие с до две творби и в двете категории. Те трябва да бъдат изпратени в срок до 20 февруари на адреса на народно читалище "Развитие - 1926" в село Стража. В придружаващо писмо се посочват трите имена на участника, възраст, адрес за кореспонденция, читалище, училище или школа по изобразително изкуство, телефон за връзка и имейл адрес.

В срок до 1 март професионално жури ще определи по трима победители във всяка от възрастовите групи в категорията за рисунка. Също трима ще са отличените и в категорията за изработване на кукерска маска. Награждаването ще се състои в деня на Сирни Заговезни, който през тази година се отбелязва на 10 март. За призьорите са предвидени предметни награди, а всички, включили се в конкурса, ще получат грамоти за участие.

Творбите ще бъдат подредени в благотворителна изложба - базар. Средствата от продажбата им ще бъдат дарени за доизграждането на църквата "Света Параскева" в село Стража.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net