Деца се запознаха отблизо с работата на кмета и Общинския съвет в Търговище

By 03 Юли 2019 Прочетена 2622 пъти 0
Домакините разказаха на децата за своите служебни задължения и отговорности Домакините разказаха на децата за своите служебни задължения и отговорности снимка: Община Търговище

Деца гостуваха на кмета и Общинския съвет в Търговище.

Целта на посещението им бе да се запознаят отблизо с работата на администрацията и местния парламент, както и да насърчи формирането у тях на активна гражданска позиция по въпросите на управлението и развитието на общината.

35 деца, от 1 до 3 клас, бяха посрещнати от кмета д-р Дарин Димитров, председателя на Общинския съвет Хатидже Алиева и секретаря Христалина Халачева. Домакините разказаха на децата за своите служебни задължения и отговорности.

Малчуганите имаха възможност да задават и въпроси по всякакви теми, които ги вълнуват. Например децата питаха кмета дали е бил послушен като дете или е правил пакости.

Малчуганите изразиха желание обновяването и изграждането на детските и спортни площадки в града да продължи. Кметът ги увери, че грижата за децата и младите хора е основен приоритет на Общината и призова децата да пазят новите съоръжения.

Целта на посещението на децата бе освен да се запознаят отблизо с работата на администрацията и Общинския съвет, и да формират активна гражданска позиция по въпросите на управлението и развитието на общината.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 03 Юли 2019 14:57
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net