Инвестират 13 милиона лева в разширяване на енергийната инфраструктура на завода за стъкло в Търговище

By 18 Октомври 2019 Прочетена 1397 пъти 0
Това съобщи по време на посещението си в града енергийният министър Теменужка Петкова Това съобщи по време на посещението си в града енергийният министър Теменужка Петкова снимка: КИС 13

В разширяване и увеличаване на капацитета на енергийната инфраструктура на заводите за стъкло край Търговище ще бъдат инвестирани общо 13 милиона лева.

Това съобщи при посещението си днес в района министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Инвестицията е предназначена да задоволи икономическите потребности на промишлените предприятия в община Търговище. Ще бъде изградено ново газопроводно отклонение с дължина 17,6 километра, необходимо за целия производствен цикъл на предприятията за производство на стъкло и във връзка с новите мощности, които се изграждат. Инвестицията в него ще бъде за близо 10 милиона лева.

Отделно от това ще бъде изградена и разширена подстанцията, предназначена да захранва с електрическа енергия производството на компанията и нейните заводи.

Намеренията са дейностите да приключат до края на юли следващата година. Други 3 милиона лева е инвестицията на Електроенергийния системен оператор в разширяването на подстанция "Търговище - Запад".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 18 Октомври 2019 18:04
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net