Изградиха нова мултифункционална площадка за спорт и игри в Търговище

By 08 Ноември 2018 Прочетена 2358 пъти 0
Това е второто подобно съоръжение в града Това е второто подобно съоръжение в града КИС 13

Нова мултифункционална площадка за спорт и игри изградиха в Търговище.

Тя се намира между улиците "Никола Симов" и "Васил Петлешков". Съоръжението е на площ от 1000 квадратни метра с обособен кът за деца до 12 години и игрище за волейбол и тенис на корт.

На площадката са монтирани и различни уреди за стрийт фитнес. Пространството, предназначено за деца, е обезопасено, като спортното игрище е оградено с предпазна мрежа, с височина от близо 4 метра. Поставени са пейки и друго парково оборудване. Предстои да бъде монтирано и осветление в района на съоръжението.

Инициативата за изграждане на площадката е на ръководството на общинско предприятие "Флора", което бе подкрепено от Община Търговище. Това е второто подобно съоръжение в града, след като през април бе изградена площадка от този тип между улиците "Шейново" и "Росица".

От Общината призовават към отговорно поведение при ползване на съоръженията и припомня, че съгласно Наредбата за опазване на обществения ред, се забранява вдигането на шум за периода от 14:00 до 16:00 часа и от 23:00 до 06:00 часа сутринта. При нередности, гражданите могат да подават сигнали на телефоните, посочени на информационните табели в близост до площадките.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net