Кърпят пробно дупки в Търговище със студена смес

By 21 Февруари 2017 Прочетена 2197 пъти 0

Запълване на улични дупки със студена смес ще бъде направено пробно през настоящата седмица в Търговище.

Мярката е временна и цели нормализиране на условията за движение до започването на пролетната кампания за ремонти на мрежата след тежката зима. От Общинското предприятие по поддръжка закупиха малки количества от сместа, за да проверят доколко е надеждна при все още зимни условия.

С нея ще бъдат запълнени дупки на участък от булевард „Александър Стамболийски”, където заради изключително лошото състояние на пътната настилка, се налага Общината да извърши спешен ремонт. Ако пробите със студената смес бъдат успешни, ще се осигурят допълнителни количества за по-мащабно изкърпване.

Цялостните ремонти на повредените участъци по улиците в града се планират за след 20 март, когато температурите позволяват полагането на асфалт.

До тогава всички мерки ще бъдат с временен характер. Улиците „Гладстон”, „Велико Търново”, „Трети март” и булевард „Сюрен” ще бъдат основно ремонтирани по проект на Община Търговище. Той включва и  кръгово кръстовище на булевард „Митрополит Андрей”.

Ще бъде обновена и част от квартал „Запад” - 2, където ще бъдат ремонтирани вътрешни улици и тротоари. Очаква се строителните работи на тези обекти да започнат през юни. Общата стойност на всички дейности по тях е около 5,3 млн. лв. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net