КЗК откри картел при санирането в Търговище

By 02 Юли 2019 Прочетена 2354 пъти 0
При обявяването на процедури през миналата година в Община Търговище постъпва анонимна жалба При обявяването на процедури през миналата година в Община Търговище постъпва анонимна жалба снимка: КИС 13

Комисията за защита на конкуренцията откри картелно споразумение между фирми, с което се цели ограничаване или премахване на конкуренцията на пазара.

Антимонополната проверка обхващаше обществени поръчки за енергийно и техническо обследване на жилищни сгради, определени за саниране.

Преди започването на същинската работа по санирането, подмяната на дограмата и на щранговете на жилищната сграда, обследванията и издаването на паспорт са задължителни. При обявяването на процедурата, миналата година в Община Търговище постъпва анонимна жалба, която е препратена към КЗК.

След получаването на сигнала, Комисията започва проверки на няколко фирми, като изземва копия на кореспонденция, с евентуални данни за договорки между фирмите-участници и други уговорки в процедури за възлагане на обществени поръчки по Националната програма за енергийна ефективност.

От 15-те обекта за саниране в Търговище, 13 вече са готови, а останалите 2 ще бъдат завършени през месеците юли и август тази година.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net