Мартенските базари в Търговище отварят на 20 февруари

By 01 Февруари 2017 Прочетена 1721 пъти 0

Близо 80 са постъпилите досега заявления от търговци за продажба на мартеници в Търговище. Те се подават в Центъра за административно обслужване на Общината.

Всеки желаещ може да попълне бланка по образец до 14 февруари.

Традиционните базари за продажба на мартеници ще бъдат разположени от 20 февруари до 2 март на определените места за търговия на открито. Това са главната алея пред Драматичния театър, бул. „Сюрен” и площад „Независимост”. На 15 февруари ще се проведе жребият за разпределяне на местата за продажба.

В деня ще бъдат връчвани също разрешенията за ползване на терените, както и заплащани таксите от 70 стотинки на кв.м. на ден. По-късно подадените заявления ще бъдат разпределяни на случаен принцип,
според останалите свободни места.

Работното време за продажба ще бъде от 8 до 19 часа. Товаро-разтоварителните дейности ще се извършват от паркингите на улиците „Славейков” и „Епископ Софроний”, без автомобилен достъп до пешеходните зони.

За базар на мартеници ще бъдат предоставени още три места: пешеходната зона на ул. „Цар Симеон”, терена срещу многопрофилната болница и пазара на ул. „Бенковска”.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net