Мерките срещу COVID-19: Властите в Търговище затягат контрола /ВИДЕО/

By 17 Март 2020 Прочетена 2068 пъти 0

Кметовете на населени места в община Търговище ще докладват при получаване на данни за лица, завърнали се в селата от държави с разпространение на коронавирус.

Това гласи заповед на кмета д-р Дарин Димитров, в която са разписани и всички противоепидемични мерки. На лица, завърнали се от рискови държави се осъществява задължително медицинско наблюдение. Прилагат се здравни мерки, които включват карантина за срок от 14 дни в домашни условия или лечебно заведение и други, по преценка на държавния здравен контрол за всеки конкретен случай. От Общината в Търговище призовават още гражданите, които имат информация за хора, завърнали се от дестинации с потвърдени случаи на коронавирус и неспазващи карантина, незабавно да сигнализират на телефон 112.


Основните предпазни мерки са дезинфекцията на ръце и повърхности, което се прави във всички институции в Търговище. Всички Общински предприятия също са ангажирани с мерките по превенция. Предприети са и действия за извършване на дезинфекция на детски площадки, паркове и пейки.

Община Търговище организира доставка на храни и лекарства на възрастни и болни хора, за да се ограничи възможността от заразяване с коронавирус.

Цялото изявление на кмета на Община Търговище по темата може да видите на ТОЗИ ЛИНК!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 17 Март 2020 16:18
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net