Нов светофар с бутонна система на управление монтираха в Търговище

By 27 Ноември 2019 Прочетена 1521 пъти 0
Придобивката е монтирана на улица "Хаджи Димитър" и е дарение от местна компания Придобивката е монтирана на улица "Хаджи Димитър" и е дарение от местна компания снимка: КИС 13

Светофар с бутонна система на управление демонстрираха на улица "Хаджи Димитър" в Търговище.

Новата придобивка е монтирана близо до детска градина "Осми март". Светофарът е изграден със средства от частна компанията, а мястото е избрано от дарителя.

Когато няма пресичащи граждани, движението на автомобилите, идващи от пазара, не се спира. На 40 метра преди пешеходната пътека е поставен и светодиоден предупредителен знак. Кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров и секретарят Христалина Халачева изпробваха светофара заедно с децата от градината. Градоначалникът благодари на дарителите за новата придобивка. 


На уникална площадка в двора на детската градина малчуганите демонстрираха как се спазват правилата на пътя и изнесоха музикална програма посветена на безопасността на движението. На нея редовно се организират национални детски олимпиади по безопасност на движението, както и различни тематични състезания.

В тази връзка наскоро ръководството на детската градина беше поканено на среща в Народното събрание, където получи награда за принос в областта на пътната безопасност.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 27 Ноември 2019 15:48
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net