Нова вандалска проява в Търговище, потрошиха пейка в центъра на града

By 14 Октомври 2019 Прочетена 1182 пъти 0
Сигналът за хулиганската проява е предаден към Районното полицейско управление Сигналът за хулиганската проява е предаден към Районното полицейско управление снимка: КИС 13

Продължават вандалските прояви с увреждане на общинско имущество в Търговище. В нощта срещу 14 октомври е счупена пейка в централната градска част.

Откъртена е металната конструкция, към която са захванати гредите. Друга пък е пренесена на стълбите към нефункциониращо заведение, в близост до бившето кино. Сигналът за хулиганската проява е предаден към Районното полицейско управление.

Въпреки работещото видеонаблюдение в района, съоръженията често са обект на вандалства. Така, вместо да отделя средства за закупуване на ново парково оборудване, Община Търговище е принудена да ги пренасочва за отстраняване на щети. От местната администрация призовават гражданите за по-голяма бдителност и контрол и при забелязване на нередности да се обаждат в полицията, както и на Горещия телефон на Общината.

Припомняме, че според новата наредба зa пoддъpжaнe и oпaзвaнe нa oбщecтвeния peд от миналата година, беше прието петкратно увеличение на санкцията за повреждане на обществено имущество, като максималният й размер стана 1000 лева.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 14 Октомври 2019 15:38
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net