Община Търговище декларира пълна готовност за зимата

By 20 Ноември 2019 Прочетена 2186 пъти 0
8 фирми ще чистят от сняг 220-километровата общинска пътна мрежа 8 фирми ще чистят от сняг 220-километровата общинска пътна мрежа снимка: Община Търговище

Община Търговище е в пълна готовност да посрещне предстоящия зимен сезон.

8 са фирмите, които ще се грижат за снегопочистването на общинската пътна мрежа, която е с обща дължина от 220 километра. Изпълнителите бяха определени след проведена през миналата година обществена поръчка.

Снегопочистването на територията на град Търговище ще се осъществява от Общинското предприятие БКС. То има налични 100 тона техническа морска сол, по 20 пясък и каменно брашно и 2 тона магнезиеви соли. При необходимост, в кратък срок могат да бъдат доставени допълнително материали. БКС разполага с 20 специализирани снегопочистващи машини.


Всички детски заведения и училища на територията на общината, които се отопляват с твърдо гориво, имат доставени материали. Кризисният център на Община Търговище за настаняване на бездомни хора също е в готовност да приеме до 7 човека. Осигурени са отоплителни материали и условия за нощуване.

Предстои кметовете и кметските наместници на селата от общината да бъдат запознати с координацията при снегопочистването по различните направления. Те ще бъдат отговорни и за разписването на протоколите за часовете, отработени от машините, при почистването. Тези справки ще се внасят в Общинската администрация, където ще се осъществява второ ниво на контрол и едва тогава ще се извършва плащането към фирмите изпълнители.

В 9 села пък трябва да се подготвят и оборудват места за настаняване на застигнати от тежка зимна обстановка пътници. Помещенията ще останат в готовност до края на зимния сезон.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 20 Ноември 2019 13:22
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net