Община Търговище възложи изготвянето на проекти за благоустрояване на два квартала

By 02 Октомври 2019 Прочетена 1517 пъти 0
Договорите с изпълнителите са сключени след проведена през май обществена поръчка Договорите с изпълнителите са сключени след проведена през май обществена поръчка снимка: КИС 13

Община Търговище възложи изготвяне на технически инвестиционни проекти за благоустрояване на два квартала на територията на града. Договорите с изпълнителите са сключени след проведена през май обществена поръчка.

Възложено е проектиране на квартал 8, между бул. "Митрополит Андрей"от север, ул. "Скопие" от запад, проектна улица от юг и общински поземлени имоти от изток. Теренът е с площ от 26 дка.

Другият проект, който трябва да бъде изготвен, е за благоустрояване на част от квартал 95, между улиците "Братя Миладинови" от север, "Дамян Груев" от запад, "Средна гора" от юг и частни поземлени имоти от изток. Тук проектът трябва да обхване площ от 9,6 дка.

Проектирането ще даде информация какви дейности и на каква стойност трябва да се извършат при благоустрояването. Целта е да бъдат оформени места за паркиране, обслужващи алеи, тротоари и озеленяване. При необходимост, ще се предвиди реконструкция на съществуващите инженерни мрежи и съоръжения. Ще се проектира ново осветление, а в квартал 8 е заложено и изграждането на детска площадка.

Срокът за изготвяне на проектите е до края на октомври.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net