Община Търговище засилва превантивните мерки срещу пожари по време на жътвената кампания

By 20 Юни 2017 Прочетена 1521 пъти 0

Община Търговище засилва мерките за осигуряване на пожарна безопасност по време на жътвената кампания на територията й.

Забранява се паленето на огън, тютюнопушенето, паркирането на моторни превозни средства, изгарянето на стърнища и други растителни остатъци в земеделските земи, гласи заповед на кмета д-р Дарин Димитров.

Мерките важат до окончателното прибиране на реколтата и изораване на земите.

В заповедта се забранява още използването на открити огнеизточници, както и извършването на ремонтни дейности по линейните обекти, преминаващи през житни площи. При аварийни ситуации такива дейности ще се извършват след уведомяване
на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението".

Община Търговище е информирала енергийния оператор да извърши проверка на въздушните електропроводи и да приведе съоръженията в съответствие с нормативите за безопасно придвижване на земеделската техника и недопускане на пожари в посевите с житни култури. Писмо е изпратено и до газопреносното дружество да извърши проверка за техническото състояние на газопровода, преминаващ през житни площи на територията на община Търговище.

Кметовете и кметските наместници са ангажирани да информират земеделските кооперации и производители, арендаторите и населението за спазване на противопожарните изисквания по време на жътвената кампания. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net