Още 23 хиляди лева за детските градини в Търговище

By 15 Декември 2016 Прочетена 1722 пъти 0

Близо 23 хиляди лева ще получат детските градини в община Търговище за осигуряване на материали, консумативи и други нужди. Сумата е половината от таксите, събрани за месец ноември.

Това е записано в докладна записка за промени по бюджета, която внася кметът на общината д-р Дарин Димитров на последната сесия за годината на Общинския съвет. Детските заведения ще получат суми между 680 и 3000 лева за подпомагане на дейността им.

Така общинското ръководство на Търговище продължава да изпълнява ангажимента си, който пое при въвеждането на таксите за споделяне отговорността с родителите и спиране на нерегламентираните събирания на пари от тях.

Миналата сесия също одобри половината от таксите да бъдат разпределени между детските градини. За следващата година тези суми ще бъдат включени в издръжката, която получават всеки месец.

Останалите малко над 21 хиляди лева от таксите от ноември ще бъдат вкарани в резерва на Община Търговище, с цел закупуване и монтиране на пожароизвестителни системи в детските градини. Общата сума за тези инсталации ще бъде включена в проекта за капиталова програма на Общината, който се подготвя в момента.

В докладната за промените в бюджета, кметът предлага от резерва да бъдат извадени 11 000 лева.

Те са необходими за дофинансиране дейността на детските ясли и кухня, както и групите с най-малките в Обединените детски заведения. Те са на делегирани бюджети, които не могат да покрият разходите. Имат формирани задължения и се налага да бъдат дофинансирани. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net