Пътищата в община Търговище са проходими /ВИДЕО/

By 30 Ноември 2020 Прочетена 1436 пъти 0

Спокойна е зимната обстановка на територията на община Търговище. Всички пътища са проходими. Няма постъпили сигнали за заледявания на общинската пътна мрежа.

Във връзка с очакваните ниски температури през тази нощ и утре сутрин Общинското предприятие БКС ще обработва улиците в града и пътната мрежа в общината против заледяване. Предприятието разполага с необходимите количества материали за обработка - техническа сол, луга и т.нар "каменно брашно".

Всички 7 фирми, с които местната администрация има сключени договори за снегопочистване на 220 км общинска пътна мрежа, имат необходимата оборудвана техника и материали и са в готовност да започнат работа.


Снегопочистването на територията на града ще се осъществява от БКС. Машините на предприятието са в изправност. На разположение са: 4 броя тежки трактори с гребла и 1 автогредер; 2 леки трактора; 3 автомобила с гребла и устройства за опесъчаване; автомобил с гребло и устройство за обработка с луга; комбиниран багер с гребло. Предстои закупуване на още 1 трактор с гребло и мулчер за целогодишно поддържане на пътната мрежа и 1 комбиниран багер товарач.

Централната градска част и общинските паркинги ще бъдат почиствани с мотометачка с гребло и устройство за опесъчаване. С малки роторни снегорини ще бъдат обработвани тротоарите, подстъпите и пространствата около контейнерите за битови отпадъци.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 30 Ноември 2020 17:35
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net