Подаването на документи за стипендии на даровити деца в Търговище вече ще става веднъж годишно

By 27 Март 2019 Прочетена 2080 пъти 0
Това реши днес Общинският съвет по време на редовното си заседание, което КИС 13 излъчи НА ЖИВО Това реши днес Общинският съвет по време на редовното си заседание, което КИС 13 излъчи НА ЖИВО снимка: КИС 13

Подаването на документи и отпускането на стипендии на даровите деца в Търговище ще става вече веднъж годишно.

Това решиха днес общинските съветници на редовното си заседание, което телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО.

За целта Общинският съвет прие изменение в Наредбата за условията и реда за стимулиране на деца и младежи с изявени дарби. Целта е при разглеждането на кандидатурите и разпределението на наградите да се обхване по-голям брой деца от всички възрастови групи и средствата да се използват по-справедливо, обясни председателят на Общинския съвет инж. Хатидже Алиева.

На заседанието на Общинския съвет днес бе взето и решение да се даде съгласие за участие в проект за подмяна на кухненско оборудване в Социалния патронаж. Закупуването на новата професионална хладилна техника и посуда ще бъде финансирано от Фонд "Социална закрила". Вносител на докладната записка бе секретарят на Община Търговище Христалина Халачева.

С цел гарантиране устойчивост на резултатите Община Търговище се задължава да предоставя услугата в срок от 3 години след приключване на дейностите по проекта.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 27 Март 2019 16:15
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net