Причинилият катастрофата в Търговище охранител остава за постянно в ареста

By 07 Ноември 2018 Прочетена 2454 пъти 0
Причината за това е че всички магистрати от Районния съд са си направили отвод Причината за това е че всички магистрати от Районния съд са си направили отвод КИС 13

Върховният касационен съд определи къде да се гледа мярката за неотклонение на мъжа, който миналия петък предизвика катастрофа в Търговище, при която пострадаха двама младежи.

Причината за това е, че всички магистрати от Районния съд са си направили отвод на основание за пряка или косвена предубеденост, или заинтересованост от изхода на делото.

Районният съд съобщава, че на 5 ноември е постъпило искане от прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" на мъжа, обвиняем по досъдебното производство. Според вътрешните правила за случайно разпределение на делата в съда, то е дадено на дежурния по график съдия.

Поради това, че обвиняемият, предвид естеството на служебните си задължения, е имал ежедневни контакти със съдиите, както първоначалният докладчик, така и всички останали магистрати от Районния съд са си направили отвод от делото.

В този случай, от компетентността на Върховния касационен съд е да определи друг Районен съд, който да се произнесе по искането обвиняемият да бъде задържан под стража до приключване на разследването. Предвид това на 6 ноември по електронен път делото е изпратено във ВКС.

Днес стана ясно, че разглеждането на мярката за неотклонение е било поверено на Районния съд в Шумен. 

Решението му е обвиняемият да получи най-тежката мярка за неотклонение - "Задържане под стража". Сред мотивите е фактът, че съществува реалната опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, ако е на свобода, или да се укрие.

Определението на Шуменския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 07 Ноември 2018 20:19
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net