Продължават мащабните ремонти на улици в Търговище /ВИДЕО/

By 14 Април 2020 Прочетена 2003 пъти 2 comments

В ход са ремонтите на улици, включени в капиталовата програма на Община Търговище за тази година.

Нов асфалт вече е положен на улиците "Първи май", "Орловец" и "Владая". Ремонтирана е и отсечка от близо 2 километра от общинския път Бряг - Съединение. Предстои полагане на хоризонтална маркировка.

В момента тече ремонт на улица "Брегалница" в областния център. До края на седмицата там ще бъде положен новият асфалт. Изпълнена е и източната част на булевард "Цар Освободител". Дейностите от западната страна ще продължат след подмяна на водопровода по цялата дължина на булеварда. Очаква се ВиК оператора да приключи ремонтните работи до началото на месец май.


В Търговище цялостно преасфалтирани ще бъдат още улиците "Страцин", "Неофит Рилски", "Осъм", "Елена", "Екзарх Йосиф", "Драва" между улиците "Руен" и "Радомир", както и една улица в промишлената зона.

Нова настилка ще имат и 6 улици в населените места в общината. В ход са ремонтите в Алваново и Васил Левски, както и на улица "Тополница" в квартал "Въбел". Предстои да бъдат обновени и улици в Стража, Момино, Подгорица, както и площадите в Маково и Миладиновци.

Подготвя се обществената поръчка за разширение на бул. "Трайко Китанчев", от училището за деца с увреден слух до бул. "Цар Освободител" по програма "Региони в растеж". Там се предвижда изграждане на четирилентов път, обособяване на велоалеи, изграждане на нови тротоари, осветление и озеленяване.


Изготвени ще бъдат и инвестиционни проекти за разширение на улицата при т.нар. "пробив Катрафилов", в участъка й към ул. "Г. С. Раковски", както и за изграждането на нова улица от западната страна на бул. "Митрополит Андрей". Средства за изпълнение на проектите ще бъдат заложени на следващ етап.

Общо 2,1 млн. лв. са предвидени в капиталовата програма на Община Търговище за ремонти на улици през тази година.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 14 Април 2020 17:04
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net