Ремонти във всички 12 общински детски градини в Търговище са извършени преди учебната година /ВИДЕО/

By 16 Септември 2020 Прочетена 1592 пъти 0

Ремонти във всички 12 общински детски градини в Търговище са извършени преди началото на учебната година.

Финансирането на строителните дейности са със средства от бюджета на детските заведения, както и с такива, отпуснати от Община Търговище.

22 000 лева са вложени в ремонти и закупуване на ново обзавеждане в Детска градина "Веселушко". Там е подменена част от легловата база, закупени са нови дидактични шкафове и маси, както и нови климатици и мултимедия.

Основен ремонт е извършен в групата към Детска градина "Червената шапчица" в село Драгановец. Със 17 000 лв. от бюджета на градината са обновени санитарните помещения. Ремонтирана е и фасадата на сградата.


В Детска градина "Приказка" са вложени 10 000 лв. в закупуването на климатици, легла и дюшеци за групите в основната сграда. С още 2000 лв. са монтирани PVC врати и прозорци в групата в село Лиляк. Закупени са и нови играчки за децата там.

Нова дограма имат 5 от групите в Детска градина "Пчелица". Ремонтът е извършен с 50 000 лв. от капиталовата програма на Община Търговище. С 3600 лв. от бюджета на градината са подменени и щорите в групите.

В останалите детски градини извършените ремонти са на стойност до 10 000 лв. и са свързани с освежителни дейности и закупуване на ново обзавеждане и оборудване.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 16 Септември 2020 16:27
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net