Ремонтират близо 800 метра тротоари по ул. "Христо Ботев" в Търговище

By 18 Ноември 2019 Прочетена 1275 пъти 0
Няма да бъдат премахвани дървета по протежение на улицата Няма да бъдат премахвани дървета по протежение на улицата снимка: КИС 13

Започна ремонт на тротоарите на улица "Христо Ботев" в Търговище.

Ще бъдат обновени настилките по цялата дължина от 800 метра. Дейностите са заложени в капиталовата програма и се извършват от Общинското предприятие БКС.

В момента екипите работят на западния тротоар на улицата, в участъка между Центъра за младежки дейности и инициативи и сградата на Областна дирекция "Земеделие". С багер се премахват старите плочи. На тяхно място ще бъдат поставени нови, с размер 40x40 см. Общата площ, която трябва да бъде обновена, е над 4000 кв.м. Няма да бъдат премахвани дървета по протежение на улицата.


Успоредно с това, Общинското предприятие "Флора" работи по обновяването на северния тротоар на ул. "Паисий". Дейностите там ще обхванат 1200 кв.м., в участъка между кръстовищата с улиците "Кап. Данаджиев" и "Трапезица". Общинското предприятие вече обнови 2000 кв.м. настилки на южния тротоар в същия участък.

Припомняме, че през последните 4 години Община Търговище реновира над 22 от общо 92 дка тротоари на територията на града. Обновяването им е сред приоритетите и в новата програма на кмета д-р Дарин Димитров за управление на общината.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 18 Ноември 2019 17:23
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net