С близо 4,6 милиона лева за чистота ще разполага Община Търговище през 2018 година

By 19 Декември 2017 Прочетена 1762 пъти 0

4,6 млн. лв. са предвидени по план-сметката за хигиенизиране и чистота на населените места на територията на община Търговище за 2018 година.

Сумата е определена на база 80% събираемост от такса "битови отпадъци", както и предвидените за годината приходи от недобори и преходния остатък от таксата за 2017 година. Това е записано в докладна записка с вносител заместник-кметът Валентин Велчев.

Над 2,3 млн. лв. са разходите за почистване на уличните платна, площадите, алеите, парковете и други територии за обществено ползване. Най-голяма част от тези средства са предвидени за поддръжката на паркове, товаренето и транспортирането на отпадъците до инсталацията за сепариране и/или компостиране. 130 хил. лв. са планирани за почистването на снега в града и селата. 

За 2018 година. Община Търговище планира и закупуването на специализирана техника на стойност 1,3 млн. лв., като повече от половината от тях са преходен остатък от 2017.

Парите за поддържане на депото за битови отпадъци възлизат на 1,5 млн. лв., като от тях най-много са за сепариране. За сметосъбиране и транспортиране ще бъдат нужни 645 хил. лв. Основната част от тях е за извозване на сметта със специализиран автомобил до инсталацията за сепариране. 55 хил. лв. пък са отделени за осигуряване на кошове и контейнери за отпадъци и поддръжката им.

План-сметката ще бъде обсъдена на редовното заседание на Общински съвет - Търговище на 21 декември, което телевизия КИС 13 ще излъчи НА ЖИВО.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net